Sunday, January 23, 2011

don't worry, be happy..:DD

...bismillah...


' Wahai hati..
Bila engkau memandang segalanya dari Allah..
yang mencepatkan segalanya..
Yang menimpakan ujian..
yang menyebabkan sakitnya hatimu..
Membuatkan keinginanmu terhalang..
Pastinya Damailah hatimu..
kerana masakan Allah S.W.T sengaja..
mentadbirkan segala-galanya dengan sia-sia..
Bukan Allah tidak tahu deritanya hidupmu..
Pecahnya hatimu..
Tapi mungkin itulah yang Dia mahu..
kerana Dia tahu..
hati yang sebegini lebih lunak dan lebih mudah..
untuk DEKAT DENGANNYA...' 


kata dia himmatulinsan!!

farihah kini dan dolu dah tak sama..sekarang makin cengeng budak nih..senang je nak nanges!!tak suka farihah yang nih..nak farihah yang dolu!!yang kuat, yang happy..



hurm, that's my heart beat..semalam the pearl tak segan lagi keluar..tapi, say thank you to himmatulinsan..:D



so, sayer bangon dengan kegembiraan hari nih..kenapa??sebab itu doa himmatulinsan..hehe..masa sekolah dolu, selalu pegang katakata dr fadzilah  nih,

orang yang ceria, orang yang bahagia hari ni, adalah orang yang paginya dihiasi senyuman..paginya dielakkan dari keresahan, kesedihan dan marahmarah!!

itu ayat sayer..tapi, macam tu lah lebih kurang..so, hidopkan pagi anda dengan keceriaan agar kebahagiaan dapat menumpang teduh..:)



bahagia bila roommate berbesar hati nak teman sayer jog plus main badminton dengan kembar..plus, memang dia nak jog pon..:P tapi, masingmasing bajek kental bila keputusan diambil untuk jog penuh satu maktab, malangnya tak sampai half round maktab, dah mengahmengah dan akhirnya..kaki melangkah perlahan sambil nikmati pemandangan..erk??



so, macam mana nak jog dengan orang yang jog sampai ber 'round'2 non-stop??sayer surrender!!
then, main badminton dengan kembar..ceyes segan sebab main dengan budak kelas dia..tak kenal, tak penah cakap, and blur plus tak faham sangat bahasa mereka..result, ketaq!!haha..



balek, teros terbungkam bersama roommate..konon nak balek basoh baju, tapi tidor tak hengat dunia sampai zohor..bangon mamaimamai sikit, teros sental baju..siapkan apa yang patot sebab nadwa mesej nak men squasy lagi..tapi, last minute cakap takmo sebab..no reason..alhamdulillah, lepas dari cengkaman 'coach' yang so mean tuh..suka buli sayer dengan buat sayer jatoh masa lawan dengan dia!!BAJEK!!



dan kini alone lagi sebab roommate ada usrah..malas nak naik bilik kakak..hoho..malas nak angkut segala benda laptop nih..kakak nak like entry, tapi tak tahu la kakak nak buat macam mana..haha..takpe, as long as sayer tahu kakak SUKA!!hihi..



buat himmatulinsan, 

i love you so much!!miss you so much!!thank you so much!!akan cuba seceria mungkin agar kesabaran hadir untuk menunggu saat ketemu kamooo!! 

ini himmatulinsan sayer!!
abaikan background comel tuh, sebab masa nih da nak balek!!
tengah kemaskemas..:D
*mak tak angkat kol, SBE nk buat kat mane nih mak??
*6 hari lagik yep!!:DD

No comments: